75 17 28 00 Info@theodor-christiansen.dk

Solceller Esbjerg og Bramming 

Solceller af kvalitetsmaterialer med og uden batteriløsninger er noget vi er eksperter i. Her hos Theodor Christiansen Aut. Elinstallatør ApS i Bramming nær Esbjerg, står vores veluddannede energirådgiver og autoriserede solcellemontører klar til at hjælpe dig, så du får en optimal løsning. Og det er uanset om det drejer sig om et solcelleanlæg til huset eller virksomheden.

Vil du vide hvad solceller koster, kan du finde prisen i vores beregner nedenfor, og du finder masser af information omkring solcelleanlæg her på siden. Eksempelvis kan du nederst på siden se lidt mere på fordelene ved at vælge solceller med batteri-lagring.

Vores elektrikere og montører servicerer hele Vestjylland, og du kan altid få et uforpligtende tilbud på et solcelleanlæg inklusive opsætning, ligesom du er meget velkommen til at kontakte os med spørgsmål på 📞 75 17 28 00 , ved at sende os en mail til 📧 Info@theodor-christiansen.dk eller udfylde kontaktformularen.

Ganske kort om fordelene ved solceller

Hvad er solceller?

Du har formodentlig set dem før, solcellepaneler på taget af et hus, på stativer i en have eller på en mark. Et solcelleanlæg er sammensat af mindre enheder af paneler af solceller. Størstedelen af solceller, der produceres i dag er lavet med silicium. Grundstoffet silicium er halvledende, hvilket betyder at elektricitet kun kan ledes én vej. Desuden er silicium det andet mest tilgængelige grundstof på vore jord.

I solceller er silicium sat i to forskellige lag, hver tilføjet med enten bor eller fosfor – et N (negativt) lag og et P (positivt) lag. Når de to lag sættes sammen, dannes der mellem dem et elektrisk felt, hvor frie elektroner i solcellen bevæger sig i samme retning. Elektronerne kan vandre mellem de to lag og efterlader negative og positive ladninger i hver deres respektive lag.

Sådan fungerer solceller

Solens stråler indeholder fotoner og når en de her fotoner rammer de siliciumfyldte solceller i et panel, slår fontonerne elektronerne i siliciummet løs og i stedet for at elektronerne før kun bevægede sig i én retning, kan de nu frit bevæge sig. Gennem det øverste tynde lag på solcellens forside bliver de frie elektroner opsamlet af et ledende gitter.

Resultatet er en spændingsforskel mellem for- og bagsiden og der dannes jævnstrøm. Jævnstrøm kan kun bruges som f.eks. el i et hus, hvis det omdannes til vekselstrøm og dette sker gennem en inverter.

Book elektriker Bramming

Solcelleanlæg

Solcelleanlæg består af en eller flere rækker af solpaneler side om side og disse paneler indeholder samlinger af solceller. Jo flere paneler der er, jo mere strøm genereres der. Forskellen på et solcelleanlæg og et solfangeranlæg – et solcelleanlæg genererer elektricitet og et solfangeranlæg genererer varmeenergi.

Du kan vælge at få et batteri koblet til anlægget, så du kan lagre strøm til senere brug.

Skal du have et tilbud på et solcelleanlæg til din bolig eller virksomhed? Kontakt os på 📞 75 17 28 00 eller send os en e-mail til 📧 Info@theodor-christiansen.dk.

Om solcellerne er placeret på et tag eller på et stativ er ikke det vigtigste, det vigtigste er, at de er placeret korrekt i forhold til solen og elementer som kan skygge i dagstimerne. Du får mest ud af anlægget, hvis panelerne er monteret så de vender mod syd med en hældning på mellem 15 og 60 grader, hvor 40 grader er det mest ideelle.

Hvordan fungerer et solcelleanlæg?

Hvordan fungerer solceller?

Herunder ser du hvad de forskellige nummererede dele i billedet af et solcelleanlæg udgør og hvilken funktion de har:

 

 1. Solcellerne i anlægget danner jævnstrøm af sollys
 2. En sikkerhedskontakt, som kan slukke for elektriciteten om nødvendigt
 3. Jævnstrømmen omdannes til vekselstrøm gennem en inverter
 4. Elmåler – oversigt over f.eks. produktion, forbrug og køb/salg af strøm til elnet
 5. Sikringsboks som fører strømmen ind i boligen
 6. Elnettet, hvor du både kan levere og trække strøm
 7. Batterilager som tilvalg, så du kan gemme strøm
 8. Det omdannede vekselstrøm bruges i boligen

Fordele og ulemper ved solceller

Fordele ved solceller

✔ En kæmpe fordel ved et solcelleanlæg er, at det er klimavenligt. Med et solcelleanlæg reducerer du dit CO2 aftryk. 

✔ Du sparer på elregningen – alt el, som solcellerne producerer er strøm som du kvit og frit kan bruge. Du kan opnå yderligere besparelser ved at udnytte elektriciteten i timerne, hvor solen står højest. Alternativt kan du lagre strøm med et hybrid solcelleanlæg.

✔ Et solcelleanlæg producerer strøm hele året rundt, selv i de mørkeste måneder. Anlægget er dog mest effektivt i de solrige måneder.

✔ Anlægget har en lang levetid og kræver næsten ingen vedligeholdelse. Oftest er der også en lang garanti på solceller.

✔ Modsat andre miljøvenlige energikilder, er et solcelleanlæg støjsvag og støjer faktisk overhovedet ikke.

✔ Overskydende strøm dit anlæg producerer, men som du ikke får brugt, kan du sælge til elnettet.

✔ Et solcelleanlæg kan øge boligens energimærke og derved dets værdi.

 

Ulemper ved solceller

❌ Et solcelleanlæg er en forholdsvis dyr investering og afhænger af størrelse og kvalitet på anlægget, men som udgangspunkt skal du afsætte minimum 70.000,- for et godt anlæg.

❌ Anlægget er mest effektivt om dagen, når solen er fremme og det kan være en ulempe, da de fleste er på arbejde. Du kan imødekomme dette ved f.eks. at vaske tøjet i dagtimerne.

❌ Designet på et solcelleanlæg er ikke nødvendigvis det smukkeste at se på – om det er på taget af en bolig eller på jorden i haven. Desuden kræver anlægget en bestemt hældning på mellem 30 til 60 grader og der må ikke være skyggende elementer i nærheden, som f.eks. skorsten el. lign. 

Derfor skal du have et solcelleanlæg

– Ingen støj og kan øge værdien af din bolig

– Minimal vedligeholdelse og lang levetid

– Virksom hele året rundt og er en grøn energikilde

– Du producerer dit eget strøm og er selvforsynende

Prisen på solceller

Hvad er prisen på et solcelleanlæg?

Der er en nogle ting som skal besvares og tydeliggøres, når det kommer til prisen af et solcelleanlæg, men prisen kan fastsættes ud fra følgende: størrelsen af anlægget, som skal installeres, dets ønskede effektivitet og hvilken type anlæg det skal være, samt størrelsen på din bolig eller virksomhed og hvor mange personer, der skal bruge det og behovet. Og selvfølgelig budget. Et rundt gennemsnit for et anlæg samt installation ligger på 70.000-100.000,-.

Et solcelleanlæg betaler typisk sig selv hjem i løbet af en periode på mellem 8-10 år. Hvor stort og hvilket type anlæg du gerne vil og skal have, kan vi hjælpe dig med at præcisere hos Theodor Christiansen Aut. Elinstallatør ApS. Kontakt os i dag på 📞 75 17 28 00 eller 📧 Info@theodor-christiansen.dk og vi giver gerne et uforpligtende bud på en løsning til din bolig eller anden bygning.

Solceller Esbjerg
Solcelleanlæg med batteri

Hybrid solcelleanlæg med batteri

Hvis du vælger at få et solcelleanlæg med batteri, gemmes strømmen, der bliver produceret i dagstimerne til senere brug. Når batteriet er ladet op helt op, sendes den overskydende strøm til elnettet.

 
Fordelene ved et hybrid solcelleanlæg:

✔ Din økonomi bliver mærkbar bedre, end hvis du vælger et almindeligt solcelleanlæg, hvor du ikke oplagrer til senere brug

✔ Du bliver stort set selvforsynende med strøm

✔ Ingen forvirrende tilskudsordninger

Hvorfor vælge et hybrid solcelleanlæg med batteri?

Et hybrid solcelleanlæg med batteri lagrer som sagt den strøm du ikke bruger i løbet af dagen og sender overskydende strøm videre til elnettet, hvilket gør dig mere selvforsynende og kan være fordelagtig, da det er i disse selvsamme timer, den producerer mest strøm og du som oftest ikke nødvendigvis befinder dig hjemme og faktisk først skal bruge strømmen om aftenen.

Når solpanelerne genererer strøm, vil et hybrid anlæg prioritere strømmen følgende:

 • Som det første bliver husets eget forbrug dækket
 • Derefter bliver batteriet/batterierne ladet op
 • Når batteriet er ladet op, sælges overskydende strøm til elnettet

Om aftenen samt natten vil batteriet dække husstandens eget forbrug. Er der behov for mere strøm end batteriet kan rumme, hentes strøm automatisk fra elnettet.

I linket her på siden til vores prisberegner, kan du udregne, hvor stort et anlæg skal være for at det passer dine behov. Vil du gerne høre om dine muligheder for et hybrid solcelleanlæg med batteri, er vi behjælpelige på 📞 75 17 28 00 og 📧 Info@theodor-christiansen.dk. 

Solceller med batteri Esbjerg

Effektivitet og størrelse på hybrid solcelleanlæg

Et hybrid solcelleanlæg, som kan producere op til ca. 75% af din husstands elforbrug på årsplan, er det mest økonomisk gunstige for jer. Et standard anlæg uden batteri, kan som regel “kun” producere halvdelen af jeres elforbrug og vil også “kun” dække jeres behov ligeså. Størrelsen vil afhænge af husstandens behov, forbrug og de opsætningsmuligheder, der findes hos jer. Som hovedregel skal en familie på 4 personer bruge mellem 4-5 kW pr. døgn og det svarer til et anlæg på mellem 30-40 m2.

Solceller til erhverv

Det kan være en stor beslutning at tage springet fra konventionel energi til vedvarende, men for rigtig mange virksomheder, kan det også være en rigtig klog beslutning. Her vil solenergi, for rigtig mange virksomheder, være et oplagt valg, da solcellepanelerne kan installeres, både i nybyggeri, samt på allerede eksisterende bygninger. Samtidig har mange industri- og erhvervsbygninger et stort tag-areal, hvilket er perfekt for solceller.

Tag-arealet, er for mange, en rigtig stor uudnyttet ressource, hvilket er syndt, da der er et enormt stort potentiale i brugen af solceller. Solen skinner nemlig omkring 1700-1800 timer om året, hvilket betyder at rigtig mange virksomheder har stor mulighed for at kunne melde sig ind i den grønne omstilling.

Hos Theodor Christiansen hjælper vi jer med at finde lige præcis den løsning, som jeres virksomhed har brug for!

Solceller til erhverv Bramming

Store industribygninger er det perfekte sted at anlægge solceller

Solceller montering erhverv Bramming

Vi rådgiver, monterer og installerer solcelleanlæg til din virksomhed

Der er ingen tvivl om at solceller er en af fremtidens energikilder. Der er enormt mange fordele, så her kommer vi med et lille overblik over alle de fordele der ved at anlægge et solcelleanlæg:

 

 • Solcelleanlæg er super gavnligt for miljøet, og kan derfor spare miløet for rigtig meget co2.
 • Vælger man et solcelleanlæg som passer til ens behov, kan det være en rigtig god investering i det lange løb, selvom det kan virke dyrt at få det installeret.
 • Lang levetid – mere end 25 år.
 • Overskydende energi kan sælges til elnettet.
 • Bedre CSR-værdi for din virksomhed
 • Bedre energiklassificering for virksomheden

Theodor Christiansen hjælper dig hele vejen igennem, og giver rådgivning så du får den løsning som din virksomhed har brug for. Derudover står vi for både montering og installering.

Vi er din lokale solcelle ekspert i Bramming og Esbjerg

Vores montører og rådgivere er klar på at hjælpe dig fra start til slut med dit solcelleanlæg. Hos os får du kvalitetsmaterialer, professionel service, rådgivning og montage samt konkurrencedygtige priser på solcelleløsninger.

Hvis du tager fat i en af vore aut. og prof. solcelleeksperter, giver de gerne et uforpligtende tilbud.

Har du andre spørgsmål angående solceller, kan vi kontaktes på 📞 75 17 28 00 eller 📧 Info@theodor-christiansen.dk.. Vi vender tilbage til dig, så hurtigt som muligt!

Kontakt os

Privatlivs- og cookiepolitik

11 + 2 =

Find os

Drejervej 11
6740 Bramming
Tlf.: 75 17 28 00
Mail: Info@theodor-christiansen.dk