Solenergi for en Grønnere Fremtid.
Med solceller kan du dække dit eget elforbrug og spare markant på din elregning. Overskydende strøm? Det kan du sælge til elnettet. Vi rådgiver dig til den rette løsning.
Moderne solcelleløsninger for fremtidens energibehov.
Hos Theodor Christiansen Aut. Elinstallatør ApS i Bramming, nær Esbjerg, specialiserer vi os i solceller af højeste kvalitet, både med og uden batteriløsninger. Vores erfarne energirådgivere og certificerede solcellemontører står klar til at sikre, at du får den mest optimale løsning, hvad enten det er til dit hjem eller din virksomhed.
For yderligere information om solcelleanlæg og fordele ved batterilagring, fortsæt med at udforske vores side.
Vores dedikerede elektrikere og montører dækker hele Vestjylland og tilbyder uforpligtende tilbud på komplette solcelleanlæg med opsætning. Har du spørgsmål, eller ønsker du en personlig konsultation? Kontakt os på 📞 75 17 28 00, send en e-mail til 📧 Info@theodor-christiansen.dk, eller benyt vores kontaktformular. Vi ser frem til at hjælpe dig med din grønne energiløsning.
Mest populære løsninger
-
Solcelleanlæg med batteri
Se produkterHvis du vælger at få et solcelleanlæg med batteri, gemmes strømmen, der bliver produceret i dagstimerne til senere brug. Når batteriet er ladet op helt op, sendes den overskydende strøm til elnettet.
-
Solcelleanlæg uden batteri
Se produkterEt solcelleanlæg uden batteri er en fin løsning, hvis man ønsker at producere sin egen strøm. Hertil kommer der selve solcellepaneler og en inverter. Dog kan man ikke gemme den producerede strøm, da der ikke er et batteri.
Hvad er solceller?
Du har formodentlig set dem før, solcellepaneler på taget af et hus, på stativer i en have eller på en mark. Et solcelleanlæg er sammensat af mindre enheder af paneler af solceller. Størstedelen af solceller, der produceres i dag er lavet med silicium. Grundstoffet silicium er halvledende, hvilket betyder at elektricitet kun kan ledes én vej. Desuden er silicium det andet mest tilgængelige grundstof på vore jord.
I solceller er silicium sat i to forskellige lag, hver tilføjet med enten bor eller fosfor – et N (negativt) lag og et P (positivt) lag. Når de to lag sættes sammen, dannes der mellem dem et elektrisk felt, hvor frie elektroner i solcellen bevæger sig i samme retning. Elektronerne kan vandre mellem de to lag og efterlader negative og positive ladninger i hver deres respektive lag.
Solens stråler indeholder fotoner og når en de her fotoner rammer de siliciumfyldte solceller i et panel, slår fontonerne elektronerne i siliciummet løs og i stedet for at elektronerne før kun bevægede sig i én retning, kan de nu frit bevæge sig. Gennem det øverste tynde lag på solcellens forside bliver de frie elektroner opsamlet af et ledende gitter.
Resultatet er en spændingsforskel mellem for- og bagsiden og der dannes jævnstrøm. Jævnstrøm kan kun bruges som f.eks. el i et hus, hvis det omdannes til vekselstrøm og dette sker gennem en inverter.
I solceller er silicium sat i to forskellige lag, hver tilføjet med enten bor eller fosfor – et N (negativt) lag og et P (positivt) lag. Når de to lag sættes sammen, dannes der mellem dem et elektrisk felt, hvor frie elektroner i solcellen bevæger sig i samme retning. Elektronerne kan vandre mellem de to lag og efterlader negative og positive ladninger i hver deres respektive lag
Hvordan fungerer et solcelleanlæg?
Herunder ser du hvad de forskellige nummererede dele i billedet af et solcelleanlæg udgør og hvilken funktion de har:
- Solcellerne i anlægget danner jævnstrøm af sollys
- En sikkerhedskontakt, som kan slukke for elektriciteten om nødvendigt
- Jævnstrømmen omdannes til vekselstrøm gennem en inverter
- Elmåler – oversigt over f.eks. produktion, forbrug og køb/salg af strøm til elnet
- Sikringsboks som fører strømmen ind i boligen
- Elnettet, hvor du både kan levere og trække strøm
- Batterilager som tilvalg, så du kan gemme strøm
- Det omdannede vekselstrøm bruges i boligen
I solceller er silicium sat i to forskellige lag, hver tilføjet med enten bor eller fosfor – et N (negativt) lag og et P (positivt) lag. Når de to lag sættes sammen, dannes der mellem dem et elektrisk felt, hvor frie elektroner i solcellen bevæger sig i samme retning. Elektronerne kan vandre mellem de to lag og efterlader negative og positive ladninger i hver deres respektive lag.
Fordele og ulemper ved solceller
-
Fordele
✔ En kæmpe fordel ved et solcelleanlæg er, at det er klimavenligt. Med et solcelleanlæg reducerer du dit CO2 aftryk.
✔ Du sparer på elregningen – alt el, som solcellerne producerer er strøm som du kvit og frit kan bruge. Du kan opnå yderligere besparelser ved at udnytte elektriciteten i timerne, hvor solen står højest. Alternativt kan du lagre strøm med et hybrid solcelleanlæg.
✔ Et solcelleanlæg producerer strøm hele året rundt, selv i de mørkeste måneder. Anlægget er dog mest effektivt i de solrige måneder.
✔ Anlægget har en lang levetid og kræver næsten ingen vedligeholdelse. Oftest er der også en lang garanti på solceller.
✔ Modsat andre miljøvenlige energikilder, er et solcelleanlæg støjsvag og støjer faktisk overhovedet ikke.
✔ Overskydende strøm dit anlæg producerer, men som du ikke får brugt, kan du sælge til elnettet.
✔ Et solcelleanlæg kan øge boligens energimærke og derved dets værdi.
-
Ulemper
❌ Et solcelleanlæg er en forholdsvis dyr investering og afhænger af størrelse og kvalitet på anlægget, men som udgangspunkt skal du afsætte minimum 70.000,- for et godt anlæg.
❌ Anlægget er mest effektivt om dagen, når solen er fremme og det kan være en ulempe, da de fleste er på arbejde. Du kan imødekomme dette ved f.eks. at vaske tøjet i dagtimerne.
❌ Designet på et solcelleanlæg er ikke nødvendigvis det smukkeste at se på – om det er på taget af en bolig eller på jorden i haven. Desuden kræver anlægget en bestemt hældning på mellem 30 til 60 grader og der må ikke være skyggende elementer i nærheden, som f.eks. skorsten el. lign.
Solceller til erhverv
Det kan være en stor beslutning at tage springet fra konventionel energi til vedvarende, men for rigtig mange virksomheder, kan det også være en rigtig klog beslutning. Her vil solenergi, for rigtig mange virksomheder, være et oplagt valg, da solcellepanelerne kan installeres, både i nybyggeri, samt på allerede eksisterende bygninger. Samtidig har mange industri- og erhvervsbygninger et stort tag-areal, hvilket er perfekt for solceller.
Tag-arealet, er for mange, en rigtig stor uudnyttet ressource, hvilket er syndt, da der er et enormt stort potentiale i brugen af solceller. Solen skinner nemlig omkring 1700-1800 timer om året, hvilket betyder at rigtig mange virksomheder har stor mulighed for at kunne melde sig ind i den grønne omstilling.
Hos Theodor Christiansen hjælper vi jer med at finde lige præcis den løsning, som jeres virksomhed har brug for!